23 Kasım 2007 Cuma

Aşkın Kokusu

Birine aşık olmanızda en etkin organınızın hangisi olduğunu düşünürsünüz? Hoşlandığınız kişiyi ayrıntılı bir şekilde süzen gözleriniz mi aşık eder sizi? Yanıtınız ''evet''ise yanılıyorsunuz. Araştırmalara göre aşık olmadaki en etkin organ burun. Das Bild Gazetesi'nde yayımlanan bir haberde, hayatınızın aşkını koklayarak bulabileceğiniz iddia ediliyor.

Bilim adamlarının açıklamaları, burun kemiğinin alt kısmında yer alan bir özel bölümü, terle birlikte salgılanan seks hormonlarını en iyi algılayan organ olarak gösteriyor. Bu organın da insanların %60'ında bulunduğunu söylüyorlar. Bu bölümü ''burun içindeki ikinci burun'' olarak adlandıran uzmanlar, ''Sevgilinizi seçerken genellikle genetik olarak size benzemeyen kişilerin kokusu çekici gelir'' diyorlar.

Bu gerçek, doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda değişiyor. Hap kullanan kadınların koku alma duyuları farklılaştığı için, onlar kendilerine genetik yapı olarak benzeyen kişileri eş seçiyorlar. Özellikle koltuk altını koklamak yoluyla yapılan deneylerde, terle salgılanan hormonların kime, ne kadar çekici geleceği ölçülüyor.

1 yorum:

Turan kayseri dedi ki...

Mrhb ben turan kayseriden 175 boyundayim 35 yas 70 kilodayim karsi tarafi daima anlayan biriyimdir kendime her konuda her bakimdan oldukca guveniyorum oncelikle arkadasliktaki amac her ne olursa olsun yalansız dürüst samimi olsun hassasiyetlerinizi kesinlikle anlayan biriyimdir her turlu arkadasligada acik biriyim acik soxlu ne istedigini bilen ozgur kayseri nevsehir civari bir bayanla tanismak gorusmek isterim güven karşı taraf için her ne kadar onemliyse benim icinde bir o kadar önemlidir 05523367078