23 Kasım 2007 Cuma

Seks Kalbi Koruyor

Seksin, belli bir yaşın üstündeki insanlar için risk oluşturduğu inanışı yaygındır. Oysa kalp uzmanları bu genel kanıyı onaylamıyorlar. 2400 erkek gönüllü ile yapılan bir araştırma, haftada üç dört kez seks yapmanın kalp krizi ve felç tehlikesini yarı yarıya azalttığını ortaya koydu.

Belli bir yaşa gelen kişilerin, özellikle de erkeklerin seks ilişkilerinde çok dikkatli olmaları önerilir. Erkeğin zayıflayan kalbinin cinsel temas heyecanına dayanamayacağı belirtilir. Sevişme sırasında kalp krizi geçirip hayata veda edenler de örnek olarak gösterilir. Oysa kalp uzmanları halk arasında yaygın olan bu genel kanıyı onaylamıyorlar.

Tam 2400 erkek gönüllü ile bir araştırma uygulayan bir İngiliz kalp uzmanı, haftada üç, dört kez seks yapmanın kalp krizi ve felç tehlikesini yarı yarıya azalttığını açıkladı. Gönüllü erkeklerin katıldığı çalışmalar yıllarca sürdü ve nihayet bu sevindirici sonuca ulaşıldı.

Seks, kalbi neden koruyor?

Bu soruya birkaç cevap vermek mümkün. Öncelikle, seks yapmak zevkli ve rahatlatıcı. İkincisi, özellikle ileri yaşlardaki kişiler için cinsel temas, sağlıklı olmanın bir göstergesi. Üçüncüsü, cinsel faaliyet kişinin bir hafta içinde yapmak zorunda olduğu vücut egzersizinin yerini tutar.

Hiç yorum yok: